NOTÍCIES

Ajuts del Programa per a actuacions per a l'execució de diversos programes d'incentius lligats a l'autoconsum i a l'emmagatzematge, amb fonts d'energia renovable, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència

11/03/2022

La posada en marxa dels fons suposarà per a Catalunya l’arribada de 1.023 milions d’euros, 32 dels quals es convertiran en ajudes per a l’autoconsum residencial i poden arribar a doblar-se en funció de la demanda fins a finals de 2023.
Les ajudes s’adjudicaran per ordre de sol·licitud i s’acabaran en el moment que s’esgoti la dotació inicial i la seva pròrroga. A Catalunya, l’òrgan encarregat de gestionar-les serà l’Institut Català d’Energia (ICAEN), que depèn de la Generalitat. Aquest ens públic serà qui decidirà finalment el percentatge de subvenció assignat a cada petició, en funció de les característiques de la instal·lació i el municipi on es trobi la teulada.

Les subvencions només seran adjudicables per a instal·lacions executades a partir de l’1 de juliol de 2021 i no són acumulables amb altres ajudes destinades a la mateixa finalitat. No obstant això, sí són compatibles amb les bonificacions de l’IBI i l’ICIO que estableix cada municipi.

Cal recordar que els fons Next Generation EU suposen la major dotació econòmica en forma de subvencions per a plaques solars fins a dia d’avui. I nosaltres ho gestionem tot perquè gaudeixis del màxim import, que pot arribar a cobrir més de la meitat del valor de la instal·lació.
Adjuntem l'enllaç  
https://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/Subvencions-eficiencia-energetica-pime-i-sector-industrials-00001?category=9e3f7ac5-af58-11e3-9e75-000c29052e2c