NOTÍCIES

S'obre la convocatòria d'un habitatge a les Colònies Arquers

19/02/2021
La mesura s’inclou en el Pla municipal per la recuperació de l’antiga colònia minera

La convocatòria d’un habitatge a l’antiga colònia minera respon a la voluntat de l’equip de govern de Cardona de facilitar l’accés a l’habitatge a un preu assequible a col·lectius que no troben habitatge adaptat a les seves necessitats, ja sigui per un preu massa elevat o perquè no compleixen amb les condicions exigides per a ser habitables.

A finals de l’any passat ja es va fer una convocatòria i, en aquest cas, es destina a diversos possibles col·lectius: joves de fins a 35 anys, persones amb baixos ingressos i famílies amb fills.

La caseta de les Colònies mineres té un lloguer mensual d’entre 200 i 250 euros, i es té en compte el nivell de renda per tal de fer l’adjudicació, que es fa a través d’un sorteig públic.

La presentació de sol·licituds es pot fer fins el 3 de març, i es poden presentar a l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Cardona, sempre amb cita prèvia trucant al telèfon 93 869 10 00 Ext. 5, amb tota la documentació necessària que podeu trobar al model de sol·licitud que trobareu més avall, adjunt a la notícia.

La setmana vinent, s’obre la convocatòria d’ajuts de lloguer i rehabilitació d’habitatge

A partir de la setmana vinent, s’obrirà la convocatòria anual dels ajuts de lloguer per a joves i nous empadronats, que aquest any s’ha ampliat de 12.000 a 15.000 euros la partida, així com dels ajuts de rehabilitació d’habitatge per posar a la borsa de l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament, on es compta amb una partida de fins a 12.000 euros.

Pel que fa a les prestacions de pagament de lloguer, en els dos casos (joves menors de 31 anys i nous empadronats) serà del 50% del lloguer mensual amb un màxim de 150 euros al mes si és casc antic i 100 euros si és fora del casc antic. La durada d’aquest ajut són 8 mesos. El model de sol·licitud que cal omplir, el trobareu adjunt més avall de la notícia.

Pel que fa als ajuts de rehabilitació es tracta d’una prestació per petites reformes en habitatges particulars, amb la condició de que el propietari després deixi el seu habitatge a la Borsa de Lloguer de l’Ajuntament. L’Ajut seria del 50% del pressupost de les obres amb un màxim de 3.000 euros per habitatge. S’ha de sol·licitar sempre llicència obres i han de ser obres posteriors a la sol·licitud de subvenció (trobareu, també adjunt més avall, la sol·licitud).

Per a més informació o qualsevol dubte, trucar al 93 869 10 00 Ext. 5